Новини
07.10.2020

Филкаб АД спомага за изграждането на Комплекс за ранно детско развитие в град Пловдив

Започна ремонтът на два етажа от сградата на бившия дом за деца, лишени от родителска грижа „Рада Киркович” в град Пловдив. Там, с помощта на свои съмишленици и дарители, фондация „За Нашите Деца“ започна изградждането на модерен център за комплексна подкрепа за децата в ранна възраст и техните семейства.

През 2018 г., като признание за приноса й към развитието на социалните услуги в града, фондацията получи право от Община Пловдив да превърне два етажа от сградата в Комплекс за ранно детско развитие, където децата и семействата да получават навременна подкрепа от специалисти – социални работници, психолози, рехабилитатори и логопеди.

Проектът за преустройство на предоставените помещения е направен напълно безвъзмездно, а днес благодарение на вярата и социалната ангажираност на партньорите и дарителите на организацията, бе даден старт на дейностите по тяхното преобразяване.

Филкаб АД дари кабели и електроматериали за новата електроинсталация на проекта, за да отговаря тя на всички изисквания за сигурност и надежност.
„Бизнесът в региона показа, че е не просто работодател, а сила за позитивна промяна в живота на пловдивчани. Надявам се, че и други компании ще се включат както в тази, така и в други социално-ангажирани проекти.“, сподели Атанас Танчев, изпълнителен директор на Филкаб АД. 

Всеки отговорен бизнес има възможност да направи финансово или материално дарение на строителни материали, а гражданите на Пловдив могат да подпомогнат изграждането на Комплекса като направят онлайн дарение на www.detebg.org/dari-sega.

Последни новини

Продължавайки да използвате този уебсайт, Вие се съгласявате с Политиката за поверителност и употреба на „бисквитки“. Научи повече тук