Новини
06.10.2011

ФИЛКАБ АД отличен с два Златни медала и Приз за Иновационен продукт на Международен технически панаир 2011

ФИЛКАБ АД редовно участва като изложител в Международната изложба за електроника и електротехника - ЕЛТЕХ.

Тази година фирмата бе наградена с два Златни медала и Дипломи за:
 • Производство на модулни метални табла - серия HL;
 • Harmony XB5R - Безжичен бутон без батерия на Schneider Electric France. За същия продукт ФИЛКАБ АД и Шнайдер Електрик България получиха и Приз за иновационен продукт от Българската Асоциация на Електротехниката и Електрониката (БАСЕЛ).
Характеристики за модулни метални табла - серия HL:
 • IP 30 / IP 55 (с врата и уплътнение за присъединяване)
 • IK 08
 • Пожароустойчивост: 750° / 30 s
 • Ток на термична устойчивост lcw: до 110 kA (с 4000 А шинна система)
 • 3  ширини: 475 mm (за окабеляване), 725 mm (24 модула в един ред), 975 mm (36 модула на ред или 24 модула на ред + външно окабеляване)
 • За монтаж на апаратура до 4000 А
 • 3 вида лицеви панела (плътно затварящи се, чрез винтове с и без панти, с панти и заключване)
 • Избор на разпределение: стандартен или оптимизирано (монтаж на шасита, 250 А или 400 А редове от разпределение блокове)
 • Форми на разделяне: до 4b
 • Обслужващ индекс: до IS 333
 • Цвят: RAL 7035
 • Съответстват на стандарт IEC 60439-1

Новите модулни метални табла - серия HL се предлагат в 3 ширини и 3 дълбочини, така че да е лесно за Вас да се създаде конфигурация, която искате. Приложенията може да се присъединят страна по страна или успоредно, а всеки панел може да бъде заменен с врата за да се определи композицията, която е най-подходяща за Вашите изисквания. Няма ограничения с пълните модулни приложения.
По същия начин, изборът на  разпределение има специално внимание: "стандартно" или "оптимизирано" разпределение, което не само е за лесно сглобяване, но също така и дава възможност да спестите време, когато ги монтирате, както и по време на поддръжка и разширяване. Тези модулни метални табла - серия   HL  се вписват идеално в цялата гама от приложения, както по отношение на външния вид, така и по метод на монтиране.

Характеристики за безжични бутони на Schneider Electric - Harmony XB5R:
Harmony XB5R е нова гама безжични бутони на Schneider Electric, която помага за по-висока продуктивност в индустрията. Безжичната технология спомага за лесно и бързо инсталиране, както в нови, така и в съществуващи приложения като бутилиране, пакетиране, конвейери, управление на осветление и т.н.

Вече не е необходимо да се пускат дълги кабелни линии през машината или кабелни скари, за да се свърже бутон към електрическото табло. Благодарение на уникалната си безжична технология, Harmony XB5R не се нуждае от опроводяване. Така спестява време и пари при всеки монтаж - до 20% намаляване на общите инсталационни разходи, в сравнение с бутоните с окабеляване. Освен това, радио честотата 2.4 GHz го прави подходящ за употреба навсякъде по света, предоставяйки на възможността да се отключи пълния потенциал на машините и съоръженията, където и да се намират.

Harmony XB4R осигурява пълен контрол и на далечно разстояние - до 25м с приемник инсталиран в метално табло и до 100м обхват при отворено пространство. За удобство на клиентите съществуват готови за ползване пакети със сдвоени предавател и приемник, така се премахва нуждата от настройки. При нужда от специфично решение могат да се избират отделно компоненти и към един приемник могат да се свържат до 32 бутона.

Harmony XB5R дава свобода и гъвкавост на потребителите, като операторите могат да управляват машината дори на големи разстояния. Безжичните бутони спестяват общите инсталационни разходи с до 20% и повишават производителността, чрез удобство на работата, гъвкавост на машините и мобилност на операторите. И понеже безжичните бутони на Schneider Electric не използват батерия, се постига постоянна работа, без тревоги за смяна на батерията и рециклирането й.

Последни новини

Продължавайки да използвате този уебсайт, Вие се съгласявате с Политиката за поверителност и употреба на „бисквитки“. Научи повече тук