Новини
23.03.2022

Вълнуващо решение с висока функционалност от TKD

В машиностроенето и оборудването на различни съоръжения все повече се залага на използването на компактни кабелни системи. Те включват не само кабели и  проводници за захранване и пренос на данни, но и други компоненти като оптични влакна или пневматични тръби. Технологията на TKD за оплетени кабели със специфично приложение предлага вълнуващи решения с висока икономическа ефективност. С помоща на оплетените кабели могат да бъдат ясно и надеждно интегрирани в кабелна мрежа голямо разнообразие от компоненти, което означава висока производителност, бърза инсталация и надеждна функционалност.
Конвенционалните кръгли, плоски или лентови кабели, често с хибридни структури или в комбинация с елементи за закрепване и издърпване, все още се използват и днес в строителството на съоръжения и оборудване, но в сравнение с тях и сложните вериги за електроснабдяване, лентовите оплетени кабели са технически и икономически по-атрактивна алтернатива. Благодарение на процеса на оплитане, текстилните лентови кабели гарантират плътност на опаковане и точно разпределение на интегрираните компоненти (кабели за захранване и пренос на данни, оптични влакна и др.) в системата.
Не е за подценяване и факта, че индивидуално оплетените лентови кабели могат да бъдат произведени при умерени разходи, за разлика от специалните плоски кабели, при които това е невъзможно без инвестиции в шприцформи и време за настройка на производствените мощности. Оплитането, което предлага TKD на пазара елиминира скъпите времена за производство и доставка.

Технология ОПЛЕТЕН кабел на TKD
Всички компоненти (кабели за захранване и пренос на данни, оптични влакна и др.) са организирани по цялата дължина на снопа в надлъжно и компактно оформление. Случайна комбинация е невъзможна, като разстоянието между елементите може да се променя при проектирането, благодарение на вплитането на верижни носещи нишки. При необходимост частичното прекъсване на оплетеното тяло се осъществява бързо и лесно. Междинните елементи, които определят плътността на положените в оплетката кабели, поддържат равномерно предварително проектираните разстояния.
Предимства на технологията на оплетените кабели: 
ИНДИВИДУАЛНА СТРУКТУРА
УПОТРЕБА В ОГРАНИЧЕНО ПРОСТРАНСТВО
ДЪЛЪГ ЖИВОТ
ВИСОКА МЕХАНИЧНА ЯКОСТ
МНОЖЕСТВО РЕДУВАЩИ СЕ ЦИКЛИ НА ОГЪВАНЕ
ПОЧТИ БЕЗШУМНО РАЗВИВАНЕ
Тази технология е уникална в Европа! Като референтни проекти и пример за употреба могат да се споменат – производствените мощности на BMW в Регенсбург и Лайпциг, оплетените кабели се използват успешно и при производството на асансьори в Klinkhammer, в пивоварната Ziemann, Радио Бремен, Филхармонията на река Елба или Елбфилхармония, както я наричат в немското езиково пространство в Хамбург, както и не малко опери и театри в Германия.

Основни характеристики на ОПЛЕТЕНИТЕ кабели на TKD
Топлинните натоварвания не са проблем в текстилния композит, тъй като няма директни материални връзки между съседните елементи. Така оплетеният лентов кабел впечатлява с оптимално разсейване на топлината и предаване на мощност, както и осигурява достатъчна якост на опън на оплетката и намаляване на размерите при едно и също напрежение.
Друго предимство е, че компонентите в снопа (кабели за захранване и пренос на данни, оптични влакна и др.) могат да се движат свободно един срещу друг в оплетката и да се огъват по няколко оси.
Когато става въпрос за фина настройка на оплетените свързващи кабели, параметри като точния избор на прежда за оплитането или индивидуалното регулиране на структурата на оплетката при производствения процес, влизат в сила. Основните нишки могат да се използват и за осигуряване на допълнително облекчаване на напрежението за отделните проводници.

Производство - Форми, конструкции, размери и версии
За производството на оплетените кабели единствено е необходимо системата на стана да бъде настроена точно към производствените параметри, което означава, че без никакви проблеми могат да се произвеждат по-малки производствени партиди или прототипи
Оплетените кабели могат да се произвеждат с максимален диаметър на елемента от 16mm и максимална ширина от 180mm. Благодарение на допълнителното шиене или затягане с единични ленти са възможни и по-големи ширини до 800mm. Също така са възможни плоски снопове от кабели, навити или кръгли форми, както и спираловидни версии.
При оплитането се използат тъкачни материали с различни характеристики като  якост на опън и издръжливост. Изборът на нишката за оплитане се базира на индивидуалните изисквания и приложение. Например: полиестер (PET), полиамид (PA), флуоровъглерод (PTFE), арамид, въглеродни влакна, стъклени влакна или PEEK с различна здравина и стабилност.

Области на приложение
В зависимост от различните условия и изисквания, тази технология предлага множество приложения, употреби и форми. Например като лека и икономична алтернатива за силови вериги, особено за къси разстояния и малки радиуси на огъване, както и навсякъде, където има нужда от спестяване на пространство, малко тегло и голям брой цикли на огъване в:
УРЕДОСТРОЕНЕТО
ОКАБЕЛЯВАНЕ НА ЛЕНТОВИ ТРАНСПОРТНИ СИСТЕМИ
МАШИННИ ИНСТРУМЕНТИ
СЦЕНИЧНИ ТЕХНОЛОГИИ
ИНДУСТРИАЛНИ РОБОТИ
СТРОИТЕЛСТВО НА АСАНСЬОРИ

За повече информация, запитвания и цени не се колебайте да се свържете с нас!

Последни новини

Продължавайки да използвате този уебсайт, Вие се съгласявате с Политиката за поверителност и употреба на „бисквитки“. Научи повече тук