Новини
07.09.2021

Среща между членове на БАСЕЛ, ГБИТК и представители на индустриални фирми от региона на Пловдив

На 02.09.2021 ФИЛКАБ АД в лицето на г-н Атанас Танчев – Изп. Директор на компанията и регионален представител на БАСЕЛ за Област Пловдив бе домакин на среща между членове на БАСЕЛ, Германо-Българската индустриално-търговска камара и представители на индустриални фирми от региона. От страна на БАСЕЛ в срещата взеха участие Изп. Директор на организацията г-н Орлин Димитров и г-жа Благовеста Шинева – регионален представител на БАСЕЛ за Област Стара Загора. Германо-Българската индустриално-търговска камара бе представена от Д-р Марияна Чолакова – Почетен консул на Федерална република Германия в Пловдив и район на консулския окръг и управител на пловдивското представителство на камарата.

В рамките на срещата беше представена дейността на фирмата – домакин ФИЛКАБ АД, както и насоките за работа на БАСЕЛ през 2021 година. По време на презентациите бяха обсъдени приоритетите на двете камари в настоящите условия на криза и възможностите за взаимодействие чрез специализирани комитети и съвети. 

Г-жа Чолакова презентира основните приоритети на работата на ГБИТК, възможностите за подпомагане на фирмите от електроиндустрията при навлизане на германския пазар, както и услугите на управляваната от нея ПР компания СОЛ КОМЮНИКЕЙШЪНС. Беше обсъден и потенциалът за съвместна работа между специализираните комисии на ГБИТК и БАСЕЛ.

В процеса на дискусии се поставиха на дневен ред предимствата на дуалното обучение и възможностите за намиране на персонал, пълноценно използване на научния потенциал и интелектуален опит на БАН и институтите, сътрудничество в областта на стандартизацията и сертификацията. Фирмите обмениха идеи за справяне с редица наболели проблеми свързани с доставките и логистиката, поскъпването на суровините и производствените разходи.

Последни новини

Продължавайки да използвате този уебсайт, Вие се съгласявате с Политиката за поверителност и употреба на „бисквитки“. Научи повече тук