Новини
24.06.2013

Новият SIMATIC S7-1500 на SIEMENS вече е в България!

С интегрирани функции за контрол на движението, сигурност и безопасност, е лесен  за програмиране и подръжка с Siemens TIA Portal инженерингов софтуер. Също така, за първи път, контролерите разполагат с удобен дисплей за пълна прозрачност на управляваните процеси.        

S7-1500 семейството разполага с бърза дънна магистрала за данни с висока скорост на предаване и ефикасен протокол, осигуряваща максимална ефективност на системата. Всички контролери в S7-1500 семейството имат два интегрирани Profinet интерфейса. Най-големият контролер в линията има допълнителен интерфейс Profinet с отделен IP адрес, което позволява интегриране в корпоративната мрежа.

Стандартните функции за контрол на движението разрешават аналогови и Profidrive-съвместими устройства да бъдат свързвани без допълнителни модули.

Интегрираната концепция Siemens Security простира от защита на блок до  защита на комуникационната интегрираност. За защита на авторските права, програмни блокове може да бъде свързан към серийния номер на картата памет, за да се гарантира, че програмите се изпълняват само с конфигурирана карта с памет и не може да се копира. Защита на приложението от неупълномощени промени в конфигурацията се гарантира, а се позволява достъп на различни групи потребители с отделни права, въз основа на разрешени нива. Специална функционалност разпознава промените на инженерните данни и забранява неразрешено манипулиране на данните, предавани към контролера.

F-версия (failsafe)  функция на новите контролери осигурява стандартни  и приложения свързани с безопасността. Контролерите са сертифицирани в съответствие с EN 61508 за функционална безопасност и са подходящи за използване в приложения, свързани с безопасността до SIL 3 в съответствие с IEC 62061 и PL съгласно ISO 13849.

S7-1500 контролери са интегрирани в Siemens TIA Portal. Софтуерът предлага стандартизирана работна концепция за управление, HMI и споделени дискове за съхранение на данни и автоматична съгласуваност на данните по време на проекта, както и мощни библиотеки. Новата версия 12 на TIA Portal се характеризира с по-голяма функционалност, автоматична диагностика на системата, интегрирана функционалност за безопасност, мощна Profinet комуникация, интегрирана сигурност и оптимизирани езици за програмиране.

Хардуерният дизайн на Simatic S7-1500 съдържа множество иновации с акцент върху лекотата на използване. Например, стандартизиран фронт конектор предварително окабеляване -
 спестява време и опростява окабеляването.

Последни новини

Продължавайки да използвате този уебсайт, Вие се съгласявате с Политиката за поверителност и употреба на „бисквитки“. Научи повече тук